Allergie Tip

Allergie Tip

Heb jij zo iets van :
"Allemaal goed en wel dat jij zo van bloesems en de lente houdt Kristel, maar ik zit in de lente vooral met hooikoorts." 

Dan heb ik misschien een tip voor jou :
Brandnetel en Rooibos Kruideninfuus to the rescue!

Een allergische reacties is kort gezegd je immuunsysteem dat overdreven reageert en histamines produceert, die op hun beurt voor de typische allergie symptomen zorgen.

Nu heeft Brandnetel een anti-histamine werking, waardoor je dus minder last van de symptomen kan hebben.  Misschien werkt het bij jou ook! Mijn papa is alvast een trouwe drinker van dit infuus :).

Brandnetel is daarnaast ook een reinigend en mineraal rijk kruid, dus voordelen heb je er zowiezo van. Door de brandnetel is dit infuus vochtafdrijvend, je zal dus wellicht ook meer naar het toillet moeten.  Drink daarom naast dit infuus ook nog voldoende water.

Opgelet : Brandnetel en Rooibos zijn veilige kruiden. Maar zoals altijd als je ineens grotere hoeveelheden van bepaalde kruiden gaat gebruiken (zelfs van 'veilige' kruiden!) : vraag altijd eerst advies aan je arts of apotheker als je medische aandoeningen hebt, medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Er is een groot verschil tussen een sporadisch kopje of elke dag een liter infuus van een bepaald kruid drinken.


Recept: 

Brandnetel Rooibos mengsel : 
  • 100 gram Rooibos*
  • 100 gram Brandnetel*
Meng de droge kruiden in een bokaal. Telkens even schudden voor gebruik, want doordat de Rooibos fijner is, zal deze altijd naar beneden zakken.

Voor 1 liter thee :
Met dit mengsel maak je dan elke dag een liter kruideninfuus, dat mag goed straf zijn : 
2 a 3 eetlepels van het brandnetel rooibos mengsel overgieten met 1 liter vers gekookt water.

Je kan het infuus bijvoorbeeld 's avonds maken, heel de nacht laten trekken en de volgende dag opdrinken.  Als je de thee de dag zelf wilt drinken, laat het dan minstens een half uurtje (hoe langer hoe beter) trekken. 
De kruiden mag je zeker heel de dag in je infuus laten om verder te laten trekken.  Maar is je infuus niet op na 24 uur, dan filter je het, en dan zet je het infuus voor de veiligheid in de koelkast.


* Je kan losse Rooibos en Brandnetel kopen in je plaatselijke natuur/biowinkel.  Weet je toch even niet waar je terecht kan, stuur me dan gerust een mailtje, ik heb er ook staan :) 

En natuurlijk kan je ook zelf brandnetel gaan plukken! Wil je er graag thee van maken, laat dan de brandnetel eerst drogen.  Droog kruid geeft het veel meer inhoudsstoffen af aan het water dan vers kruid (dus niet zoals op de foto hierboven).
En wist je dat van Reishi ook gezegd wordt dat het bij allergie kan helpen omdat het een antihistamine werking heeft en je immuunsysteem reguleert?

Soms is het een beetje zoeken naar wat voor jou werkt, we zijn allemaal anders.
Terug naar blog

Reactie plaatsen