Workshops op aanvraag

Kan je niet op de voorgestelde data, of wil je graag een privé workshop bij je thuis, op de werkvloer, voor je organisatie, ...   Dan komt Mirabella graag naar je toe! 

De prijs hangt een beetje af van het topic, je mag rekenen op zo'n 55 - 75€ per persoon. Een groep van 4 - 8 personen is ideaal, om iedereen persoonlijke aandacht te geven tijdens de workshop.

Houdt ook rekening met een kilometervergoeding en/of de huur van de locatie.

Vraag vrijblijvend een offerte voor jouw groep!

Dit zijn de verschillende topics waarover ik eerder al workshops gaf:

 

Love Potions 

Yes Baby! Haal die heksenketel al maar boven, wij gaan love potions brouwen!

Deze workshop is ideaal om rond Valentijn te organiseren.  Of voor een Vrijgezellen feestje!  Of voor een gezellige date met je Galentines.

We maken er een lekkere gezellige workshop van, waarin je leert over de afrodiserende werking van kruiden.  Of je nu solo, met zen twee, of (als dat jouw ding is) met drie in actie wilt komen.  We gaan aan de slag met kruiden die zorgen dat je meer flow, juicyness , vuur en passie kan laten stromen.

Afrodiserende kruiden kunnen je libido verhogen, maar in de eerste plaats zorgen de meeste van deze kruiden ervoor dat je vooral meer ontspannen bent (zonder je slaperig te maken) zodat er meer ruimte is om je open te stellen voor passie en flow.  En dit kan zich dan op allerlei manieren uiten, zodat jij je bijvoorbeeld meer creatief, intuïtief of meer sexy voelt. Er is meer ruimte om liefde te laten stromen.

In deze workshop vertel ik je alles over afrodiserende kruiden en kruiden die staan voor (zelf)liefde. En we gaan ook aan de slag : we maken drie verschillende kruidenbereidingen, wat precies is nog een verrassing, maar er is al zeker ook iets bij met chocolade! Zo leer je de basisvaardigheden om kruiden te verwerken tot kruidenmiddeltjes, daar ga thuis ongetwijfeld ook nog verder mee aan de slag gaan!

Je moet zelf niks meebrengen voor deze workshop, ik voorzie alles. Je brengt alleen een grote portie nieuwsgierigheid mee om veel bij te leren over kruiden!

Je gaat na de workshop naar huis met drie kruidenbereidingen, een infobundel en veel kennis en goesting om nadien nog met kruiden aan de slag te gaan.

Enkele reacties van vorige edities :  

 Zalige workshop voor iedereen die interesse toont in kruiden!

Verassend, authentiek, origineel en heerlijk voor de zintuigen. ECHT GENOTEN, bedankt

Een hele fijne, gebalanceerde workshop met een mooie mix tussen doen en denken. Genoeg ervaren uitleg en toelichting om straks zelf aan de slag te gaan en daarna mag je onder begeleiding de handen uit de mouwen steken en alles in praktijk omzetten.
Een aanrader!

 

Kruidenpesto Workshop

Saaie pesto uit de supermarkt, dat is niet meer voor jou na deze workshop. Je maakt voortaan in een handomdraai lekkere pesto's die vol kruidenkracht zitten! 

Pesto is meer dan een klassieke pastasaus met basilicum, pijnboompitten, look en olie.  Je kan er zowat alle groene bladgroenten en kruiden in verwerken en ook alle soorten pitten en noten gebruiken.

Wil je graag meer spelen met kruiden in de keuken en uit de losse pols de lekkerste kruidensausjes en smeersels maken?  Kom dan zeker mee doen aan deze workshop! 

Je leert wat je allemaal kan verwerken in een pesto en over de perfecte verhoudingen. Hoe je ze best kan bewaren, hoe je ze kan gebruiken, ...

We maken klassieke én verassend nieuwe smaakcombinaties.

De workshop is zeker ook voor vegans, al zullen we voor wie wilt misschien ook enkele soorten met kaas maken.

opgelet : dit is geen wildpluk workshop.  We trekken er niet zelf op uit in deze workshop om (wilde) kruiden te plukken.  Ik neem allerlei verse kruiden mee.  En deze workshop is ook super fijn om te organiseren bij een Samentuin! Dan wandelen we eerst rond in de tuin op zoek naar lekkers om nadien samen te verwerken tot heerlijke pesto's.

Reacties van vorige deelnemers aan  deze workshop:

Kristel is een vat vol kennis en deelt die op haar kennis op een hele leuke manier. Je voelt je meteen op je gemak en je krijgt zelf de kans om te proberen en experimenteren. Absoluut een aanrader!

 

Spring de Lente in

Lente : meer licht, ontluikend groen, fluitende vogeltjes en af en toe dagen vol zonneschijn.  Je merkt gewoon dat iedereen er spontaan vrolijker en energieker van wordt.  Meer plannen maken en genieten, het hoort allemaal bij de Lente,

Maar ook vol ongeduld zijn als je merkt dat je energie niet altijd op hetzelfde pijl is als dat van de fluitende vogeltjes. En dat is ok, maar soms ook wel frustrerend.

Ik merk zelf altijd een groot verschil als ik me in de lente ondersteun met revitaliserende kruiden, die zorgen voor een lenteschoonmaak en meer energie.

Wil je graag leren hoe je jezelf (en de mensen rond jou) het hele jaar door kan ondersteunen met kruiden? Geen beter moment dan in de Lente om hier mee te beginnen!

In deze eerste seizoensworkshop van het jaar leert Mirabella je kruidenbereidingen maken om je te ondersteunen in de overgang naar de Lente. Eenvoudige maar effectieve middeltjes die je ook effectief zal gebruiken en jaar na jaar opnieuw zal maken.

Als je meer wilt leren over welke kruiden jou kunnen ondersteunen in de lente én ook praktisch aan de slag wilt gaan dan is deze workshop iets voor jou.

Na een theoretische uitleg maken we vier kruidenbereidingen, waarbij je op maat kan werken. Je kan je bereidingen aanpassen aan jouw lichaam, ik help je met kiezen! Het zijn eenvoudig bruikbare kruidenbereidingen die je ook echt zal gebruiken, en die je jaar na jaar opnieuw kan maken.

Enkele reacties op andere workshops door Mirabella : 

Kristel is een warme dame die herbalisme in een aangenaam praktisch jasje heeft gegoten. Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de workshop "Kruiden voor het zenuwstelsel". Een goede introductie in hoe kruiden effect kunnen hebben op de gezondheid en een leuke praktische aanvulling daarachter waar je dan leert om een tinctuur, olie en poeder mix te maken. Dank u Kristel.

Ik vond de workshop enorm leerrijk en leuk om te doen. Voor mij is er een nieuwe wereld opengegaan. Ik voel me nu geïnspireerd om zelf met kruiden aan de slag te gaan. De producten die ik zelf maakte en mee naar huis nam, zijn een groot succes. Super merci voor deze boeiende workshop!

Super interessante workshop waarbij je persoonlijk begeleid wordt om de juiste kruiden te kiezen afgestemd op jouw lichaam en geest

Goede Nachtrust - workshop

Ben je vaak moe overdag om dan ’s nacht uren wakker te liggen in bed? Dan ben je niet alleen.

Als je graag wil leren hoe kruiden je kunnen helpen bij het vinden van een betere nachtrust, dan ben je bij Mirabella aan het juiste adres. Tijdens de workshop gaan we eerst leren op welke manier en welke kruiden kunnen helpen, en daarna gaan we ook effectief aan de slag. Ik neem immers veel kruiden en het geschikte materiaal mee.  Zo maak je onder mijn begeleiding 3 verschillende kruidenbereidingen op jouw maat.  Naast de bereidingen neem je ook een waardevolle bundel met alle info mee naar huis, zodat je ze thuis ook nog opnieuw kan maken.

Als je meer wilt leren over welke kruiden jou kunnen ondersteunen én ook praktisch aan de slag wilt gaan dan is deze workshop iets voor jou.

Na een theoretische uitleg maken we drie kruidenbereidingen, waarbij je op maat kan werken. Je kan je bereidingen aanpassen aan jouw lichaam, ik help je met kiezen! Het zijn eenvoudig bruikbare kruidenbereidingen die je ook echt zal gebruiken, en die je jaar na jaar opnieuw kan maken.

Enkele reacties op andere workshops door Mirabella : 

Wat een interessante en gezellige workshop! Ik ging niet alleen naar huis met een heleboel nieuwe kennis over kruiden en het zenuwstelsel, maar ook met een massageolie, een elixir, een poeder én een grote zak thee. Dat we de kruidencreaties zelf 'from scratch' mochten maken, was voor mij echt een meerwaarde. En uiteraard word je op deskundige wijze begeleid door Kristel in het uitkiezen van de kruiden die bij jou passen.

Smoke Wands Workshop

Ben je ook geïntrigeerd door de Smoke Wands van Mirabella?
Wil je er graag meer over weten én ze graag zelf leren maken?
Dan kan je nu inschrijven voor de Workshop Smoke Wands maken!

Ik leg je alles uit:

- waarom ik liever geen witte salie, palo santo of de term smudgen gebruik

- welke kruiden je dan wel kan gebruiken

- op welke verschillende manieren en waarvoor je je smoke wands kan gebruiken.

En we gaan aan de slag natuurlijk! Ik neem een groot assortiment kruiden mee en al het materiaal.  Je gaat met zeker 4 smoke wands naar huis. Plus heel veel inspiratie, vertrouwen en goesting  om zelf thuis ook nog kruiden tot smoke wands te verwerken. We werken met geuren, kleuren en intuïtie.  Smoke Wands maken is een heel fijn creatief proces.

Enkele reacties van vorige edities :

Een workshop waar ik nog zoveel meer kreeg dan verwacht, de oeroude wijsheid van de kruiden, vers gemengde kruidenthee, prachtige materialen met liefde gedroogd en véél humor rond de tafel. Als je dan ook nog naar huis gaat met rook in je haar en 4 pareltjes van smoke wands is de middag meer dan geslaagd!
Ik vond de smoke wands maken erg leuk en ontspannend. Met de info over de kruiden konden we doelgerichter een eigen exemplaar maken mét intentie. Magie verzekerd deze workshop! ;-)
De workshop smokewands maken is een hele fijne avondactiviteit! Na de interessante culturele en geschiedkundige introductie, mag je je creativiteit en intuïtie combineren om je eigen smokewands te maken. Kristel zorgt voor een hele fijne en gezellige avond, waar je heerlijk ontspannen van naar huis gaat.
De workshop Smoke Wands blijft zinderen. Het is héél leerrijk om diverse kruiden van onze streek te kunnen verwerken in een originele en lokale creatie. Het zijn stuk voor stuk aardse pareltjes geworden Ik kijk nu met nog meer bewondering naar de kruiden in m'n omgeving, geïnspireerd om er verder mee aan de slag te gaan.
Ik heb veel meer uit de workshop 'Smoke wands maken' gehaald dan gedacht. Ik ging niet enkel naar huis met 4 prachtige, kleurrijke creaties waar bij elks een specifieke intentie in verwerkt was. Ook meer kennis over onze lokale kruiden nam ik mee naar huis. Tenslotte inspireerde deze workshop mij om respectvoller om te gaan met kruiden en voel ik een sterkere verbintenis met diegenen ik gebruik in mijn dagelijks leven.
Super leuke workshop. Aangenaam gebracht. Het proberen van verschillende kruiden zodat je weet wat bij je past zo creëer je de perfecte wands voor jezelf.
Een fijne workshop om intuïtief of gericht krachten uit de natuur te bundelen (letterlijk!) voor je rituelen met rook.

Kruiden voor het Zenuwstelsel

Iedereen kent wel een kopje kamille thee om je tot rust te brengen, maar met kruiden kan je veel meer dan dat. In deze workshop leren we met welke kruiden we ons zenuwstelsel kunnen ondersteunen.  

Leven in onze moderne samenleving is niet voor iedereen even evident.  Constant 'aan' staan, een voortdurende input aan informatie, een prestatiedruk waardoor het moeilijk is om op de pauzeknop te drukken, ... Gelukkig zijn er kruiden die je op verschillende manieren kunnen ondersteunen.  Je veerkracht opbouwen, je helpen ontspannen, die gedachten effe afzetten, ...  Zelfzorg is meer dan een bruisbal (uitspraak van Hade Wouters) en zelfzorg is ook absoluut niet egoïstisch. Als jij je beter voelt, kan je ook beter voor anderen zorgen en/of je missie in de wereld zetten.

Wie een beetje het aanbod van Mirabella's Kruidenproducten kent, kent misschien ook al Mirabella's favorieten voor het zenuwstelsel : zo komen zeker Tulsi, Groene Haver, Passibloem, Roos, ... aan bod.

Na een theoretische uitleg gaan we ook echt aan de slag en maken we verschillende soorten bereidingen.  Mirabella neemt verschillende kruiden en al het nodige materiaal mee en helpt je bij het kiezen van kruiden die jou op dit moment het beste ondersteunen.

Zo leer je met plezier en vertrouwen welke kruiden je kan gebruiken en hoe je ze kan verwerken tot kruidenmiddeltjes die je ook echt zal gebruiken.

We maken zeker 3 bereidingen die je mee naar huis neemt en krijgt ook genoeg vertrouwen om er thuis nog verder mee aan de slag te gaan.

Een bundel met de belangrijkste uitleg krijg je ook mee.

Enkele reacties van vorige edities :

Ik volgde de workshop “kruiden voor het zenuwstelsel” bij Kristel en wauw het was zo waardevol! Door de bundel die je krijgt kan je makkelijk volgen wat er verteld wordt en kan je hier thuis ook op terugvallen. Het was super fijn dat we met 3 mooie producten naar huis konden gaan die we helemaal zelf hadden samengesteld. De aanpak was ook enorm persoonlijk ondanks dat het in groep was. Je kon al je vragen kwijt zodat Kristel je kon helpen. Ik zou dit zeker aanraden aan iedereen! En de prijs? Die mag voor de waarde en producten die je krijgt een stuk omhoog naar mijn mening! Dankjewel!

Kristel is een warme dame die herbalisme in een aangenaam praktisch jasje heeft gegoten. Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de workshop "Kruiden voor het zenuwstelsel". Een goede introductie in hoe kruiden effect kunnen hebben op de gezondheid en een leuke praktische aanvulling daarachter waar je dan leert om een infuus, tinctuur en poeder mix te maken. Dank u Kristel.

 

Alles over Meidoorn

Deze workshop is superfijn om te organiseren in het najaar ergens eind september, begin oktober, in de buurt van enkele Meidoorn struiken.

Meidoorn is een super kruid voor je hart, zowel fysiek als emotioneel.  Het is de ster van het populaire brouwsel Knuffel in een Flesje. Als je wilt vertel ik jou alles over meidoorn!

Ik vertel jullie eerst wat ik allemaal weet over meidoorn en daarna gaan we aan de slag.

We oogsten de meidoornbessen en verwerken deze samen : 

- We maken meidoorn chutney

- We maken een kruidenazijn met meidoorn

- We maken een elixir met meidoorn